Vissen Jigs

Vissen Jigs foto

Vismallen die bestaan ​​uit een zinklegering van metaallegering en een haak zijn één soort visaas en zijn tegenwoordig een van de meest productieve lokazen, vooral in waterhelderheden van enigszins troebel tot helder. Vaak wordt de haak bedekt door een zacht en kleurrijk lichaam dat wordt gebruikt om de vis aan te trekken.

Vismallen kunnen worden gebruikt in zowel zoet water als zout water, het enige verschil is het gewicht waarvoor wordt gebruikt en het is belangrijk om zeker te zijn van het gewicht dat de vismallen nodig hadden om in het water te zinken. Neem als algemene regel, indien mogelijk, het lichtste malgewicht aan, omdat u met de lichtste vismal de bodem kunt voelen en elke bedekking die ermee in aanraking komt. In helder water moeten lichtere gewichten variërend van 1/8 ounce tot 1/4 ounce worden gecombineerd met een lichte lijn voor effectiever en spinning tackle zijn ook noodzakelijk. Voor troebel of diep water heeft het een meer dichte dekking en zwaardere mallen nodig van ongeveer 3/8 tot 5/8 ounce, en kan worden gevist op stevige baitcasting-uitrusting met zware lijn. In het geval van de winderige dag is het moeilijk om contact te houden met de mal om stakingen te detecteren, terwijl het geen probleem is als je een boog in je lijn blaast en een zwaardere vismal gaat gebruiken.

Vissende jigs kunnen in elke waterdiepte werken, maar over het algemeen geldt: hoe dieper je vist, hoe zwaarder de mal. Het kost een 8 gram gewicht om de bodem te bereiken als het water maximaal 180 voet is. Dus als je grote vissen wilt vangen, heeft een mal met een 7/0 of 8/0 haak meer kans.

Wolfraam Voordeel
Lood is het meest gebruikte materiaal voor het maken van vismallen zoals gebruikelijk, maar loodvervuiling en het verschijnen van milieuvriendelijke materialen zorgen ervoor dat de vissers de laatste materialen aannemen om onze enige aarde te beschermen. Op wolfraam gebaseerde legering met de eigenschappen van corrosiebeschermingseigenschap die zo belangrijk is in de zoute visserij en milieubescherming wordt meer en meer op grote schaal gebruikt door veel vissers. En een op wolfraam gebaseerde legering met een dichtheid variërend van 16,5 tot 18,5 zal effectief zijn in het geval van meer gewicht in zout water of diep water, omdat het mogelijk is om meer gewicht te krijgen met een kleiner volume.