Hur man gör fiskejiggar

Hur man gör fiskejiggar

Fiskejiggarna består av de två delarna, den första delen är huvuddelen med en krok och en sänkare gjuten i den.
Den andra delen är kroppen som består av en mängd olika föremål som plast eller lockiga svansar.
De traditionella fiskejiggarna använder färgat eller naturligt hjorthårshårshår som kallas en bucktail-jigg och används ofta i norra och mellersta USA, där många fiskare fortfarande binder fiskejiggarna av sig själva. Följande är de vanliga sätten att göra fiskejiggar när man knyter bucktailhåret runt jigghuvudet.

Det första steget är att förbereda materialen som tung siden, nylon eller linnetråd. Naturligtvis kan du också använda tung knappkabel eller sytråd om du vill. Antag att du adopterar det tunga siden. Färgen bör överensstämma med huvudet på fiskejiggar, och i allmänhet är vit den bästa färgen.

Skär sedan bort en 2-fots längd av tråden, linda in några varv av tråden runt fiskejigghuvudet där bucktail kommer att vara på, och täck omslaget med klart snabbtorkande cement.

Ta sedan snabbt en nypa tungt silke, lägg den mot cementen och linda några trådar runt den. Tillsätt sedan cement, lägg en ny nypa tung silke mot den och knyt ytterligare några trådvarv runt det tunga siden.
Och fortsätt med att göra detta tills du bygger upp en tjock kropp av tungt silke runt kroken och döljer det mesta utom punkten och skuren.

När du har den fulla mängden tungt silke på fiskejigghuvudet, avslutar du jiggen med att binda in resten av tråden så tätt som möjligt över jiggen. Avsluta sedan det med att binda en serie av silkehackar.

Täck slutligen trådomslaget med ett tungt lager klart snabbtorkande cement.