Fiskejiggar

Fiske Jigs bild

Fiskejiggar som består av sänkare av metalllegering och en krok är en typ av fiske lockar och är en av de mest produktiva betena idag, särskilt i vattenklarhet från något skumma till klar. Ofta täcks kroken av en mjuk och färgglad kropp som används för att locka fisken.

Fiskejiggar kan användas i både sötvatten och saltvatten, den enda skillnaden är vikten som används för och det är viktigt att vara säker på vikten som fiskejiggarna behövde för att sjunka i vattnet. Som en allmän regel antar du ofta den lättaste jigvikten om möjligt, eftersom den lättaste fiskejiggen tillåter dig att känna botten och eventuellt täck som den kommer i kontakt med. I klart vatten bör lättare vikter som sträcker sig från 1/8 ounce till 1/4 ounce kombineras med en lätt linje för effektivare och spinningredskap är också nödvändiga. För dumt eller djupt vatten behöver den för tätare täckning och tyngre jiggar på cirka 3/8 till 5/8 ounce, och kan fiskas på en kraftig baitkastningsredskap med tung linje. För den blåsiga dagen är det svårt att upprätthålla kontakten med jiggen för att upptäcka strejker, medan det inte kommer att vara problemet om blåsa en båge i din linje och gå till en tyngre fiskejig.

Fiskejiggar kan arbeta i vilket vattendjup som helst, men i allmänhet, ju djupare du fiskar, desto tyngre är jiggen. Det tar 8 gram vikt för att nå botten om vattnet upp till 180 fot. Så om du vill fånga stor fisk, har en jig med en 7/0 eller 8/0 krok större sannolikhet.

Volframfördel
Bly är det vanligt använda materialet för att konstruera fiskejiggar som vanligt, men blyföroreningar och uppkomsten av miljövänliga material gör att fiskarna använder de senare materialen för att skydda vår enda jord. Volframbaserad legering med egenskaperna för korrosionsskydd som är så viktigt i saltfiske och miljöskydd används mer och mer allmänt av många fiskare. Och volframbaserad legering med densiteten mellan 16,5 och 18,5 kommer att vara effektiv när det gäller att behöva mer vikt i salt vatten eller djupt vatten, eftersom det är möjligt att få mer vikt med mindre volym.